Как да съхраните прическата си през зимата?

Суровият зимен климат диктува своите правила не само относно облеклото, но и при прическите. Ако си мислите, че мъжете не изпитват същите проблеми като жените, тогава много грешите.

Сигурно ви е позната ситуацията, когато след като махнете шапката си в помещение, всеки косъм в буквален смисъл стърчи на различна посока. По този начин изглеждате все едно току-що сте станали от сън, а не като стилен мачо или сериозен бизнесмен.

Някои мъже се отказват от шапките, но това също не е правилно, защото при температури под нулата вие просто рискувате здравето си. Да, този вариант донякъде има право на съществуване, но само ако в студеното време на годината се возите навсякъде с кола, но не и ако сте студент например и ходите до университета пеша. Освен, че това не е препоръчително за здравето ви, ходенето без шапка или качулка зимата води и до падане на косата, тоест до увреждането на фоликула на косъма. Причината затова е, че при минусови емператури кръвоносните съдове се стесняват и така се нарушава пълноценното хранене на луковиците. Резултата е само един, косата започва да пада.

Използвайте обемните шапки и качулки.

Това е най-лесният и прост начин да запазите прическата си, без да се налага да рискувате със здравето си. По този начин косата ви няма да стърчи в различни посоки, а същевременно няма да рискувате да премръзнете. Имайте предвид и факта, че зимата мъжете обикновено носят по-обемни дрехи и именно затова подобни модели шапки ще изглеждат значително по-хармонично с образа ви в сравнение с тесните. Ако си сложите и качулка, тогава освен всичко ще защитите и врата си от студените зимни ветрове.

Избирайте правилни прически

Съветваме ви да експериментирате с прическите си, когато времето е по-топло. Зимните месеци заложете на прическите без излишен обем и нужда от стилизиране. Подобен компромисен вариант е идеален за тези от вас, които през зимата не искат да мислят затова как изглежда прическата им след половин час прекарани навън. Можете да изберете и Man Bun фризурите, тъй като при тях косата просто е прибрана в кок.

Използвайте сух шампоан

За никого не е тайна, че през зимните месеци косата изсъхва и още на следващия ден изглежда мръсна. Ако и вие сте се сблъсквали с този проблем, тогава ви съветваме да се запасите с една опаковка от чудото наречено сух шампоан. Продуктът е изключително удобен, лесен за употреба и икономичен. Достатъчно е да използвате малко количество от продукта и да го втриете в кожата на главата, а след 5-6 минути просто да срешите косата си, за да махнете остатъците от него.

Наелектризиране на косата

Няма човек, който поне веднъж в живота си да не се сблъсквал с този проблем, особено през зимните месеци, поради носенето на шапки и качулки. За да се справите с това, просто използвайте специализираните продукти, които се продават под различна форма като спрей, кърпички и така нататък. Във всеки един случай, трябва да помните че през зимата трябва особено да се грижите за косата си. Използвайте специализирани продукти, като маски за коса, които ще се грижат за кожата на главата ви и за косата ви, оставяйки я чиста дълго време. Дори и мъжката коса има нужда от овлажняване през зимните месеци!