Кралско бръснене: английска традиция за истински джентълмени

Повечето мъже залагат на традиционните електрически машинки при бръснене, тъй като с тях им е по-лесно да се справят, самостоятелно, в домашни условия. Но дори и най-опитните съвременни устройства могат да предизвикат неприятни усещания и изненади, ако не внимавате с тях. Освен това, може да се получи раздразнение на кожата, сухота и излишна чувствителност.

Каква е историята на кралското бръснене?

Първият салон в света, който е предложил тази услуга, всъщност, е била бръснарница в Англия, открита през далечната 1805 година в един от най-популярните райони по това време в Лондон. Там джентълмените особено много са ценили грижата за себе си. Много скоро все повече мъже решават да се доверят на тази процедура.

След време, очаквано, огромна слава застига създателя на салона, в резултат на което, той основава една от най-успешните по това време английски марки за мъжка козметика, която и до днес е на пазара и е привилегирована да доставя своите продукти дори до кралския дворец. Салонът, в който за пръв път се предлага тази услуга влиза и в книгата на Гинес, което е не по-малък успех.

Какво точно представлява така нареченото кралско бръснене?

Оформянето на брадата е един от най-актуалните трендове днес ,имайки предвид факта че на истинските джентълмени просто им е омръзнало от този «унисекс» стил. И до ден днешен, брадата се смята за един от най-ярките признаци на мъжественост. Има само едно условие тя да изглежда безупречно – ако се грижите за нея правилно. Това може да бъде направено само от професионалните барбери в специализираните бръснарници.

Освен естетиката, тази процедура има и много други плюсове

  • Кралското бръснене се смята за най-чистото и безопасно бръснене, като ,разбира се, това важи само ако то се прави в професионален барбършоп. По време на процедурата се премахва горния слой от мъртви клетки и кожата става чиста, гладка и мека;
  • Подобен начин на бръснене дава подмладяващ ефект, което е не по-маловажно и за мъжете;
  • По време на кралското бръснене ще можете да се насладите и на истински масаж на лицето, като по този начин се подобрява циркулацията на кръвта;
  • Лицето ви ще има здрав цвят, а кожата ще се овлажни и ще се насити с така важните микроелементи, които се съдържат в маслата и другите средства които се използват по време на бръсненето;

Тази процедура смело може да се нарече старинен ритуал, при който е важно да се спазват традициите (които водят своето начало от преди повече от двеста години) и правилата за самото бръснене.

В началото е важно да се подготви кожата, а именно да се овлажни достатъчно, за да може да е мека и самата процедура да бъде лесна за провеждане, а и приятна за клиента. За целта се използват различни масла, които са изцяло от натурални съставки. По този начин кожата се омекотява и се получава нещо като допълнителна защита по време на бръсненето, а и брадата става по-мека.

След като кожата е подготвена, на нея се нанася специализиран продукт и самото кралско бръснене започва. Именно висококачествената мъжка козметика и професионализма на барбера е ключът към успеха и комфорта по време на процедурата. При бръсненето е важно кожата да не се опъва, за да не се нарани. То се прави в 2 етапа, а именно по растеж на космите и срещу. Продуктите, които се използват в бръснарницата по време на процедурата са по лична преценка на майстора, тоест в зависимост от типа и качествата на кожата.

След като процедурата приключи, бръснарят слага на лицето на клиента студена кърпа, за да се отстранят лесно остатъците от пяната и крема за бръснене, както и да се успокои кожата. След това се нанася крем за овлажняване и подхранване, като същевременно с това се прави и масаж на лицето. По този начин се активира кръвообращението, кожата се отпуска и усещането за умора изчезва.

Процедурата завършва с обработка на кожата на лицето със специални средства, които не съдържат спирт, който може да изсуши кожата. Кралското бръснене се избира от мъжете, които ценят и се стремят към безупречния външен вид, но и искат заедно с това да подчертаят своя статус. Само бръснарниците от най-висок клас могат да предложат на клиентите си най-доброто обслужване, както и качествена козметика за мъже.