Short-back – стил и класика в едно

Днес не съществуват табута или граници, когато говорим за оформяне на мъжка коса. Вариантите на прическите са множество, така че лесно ще можете да откриете своя стил и въпреки това, една от най-ценените подстрижки е именно short-back. Можем смело дори да я причислим към така наречената вечна класика, която никога няма да загуби своята актуалност.

На какъв тип коса ще подхожда тази прическа

Тази подстрижка далеч няма да подхожда на всеки мъж, тъй като е важно да се съобразите с формата на лицето си и физическите особености, както и стила. Имайки предвид тези неща, можем смело да препоръчаме прическата на мъжете с кръгло, квадратно или овално лице. Тя обаче не е подходяща за притежателите на слабо или дълго лице, тъй като още повече ще акцентира на това. Ако въпреки това се съмнявате дали заложите на тази фризура или не, тогава съветът ни е да се обърнете към професионалните барбери, които ще ви помогнат с избора, съобразявайки се с всички особености на вашия стил. Всяка една подстрижка може да се адаптира спрямо индивидуалните особености на мъжа, така че нищо не бива да ви спира, ако искате да експериментирате с визията си.

Особености на short-back

Въпреки че отначало тази прическа се е приемала само за младежка, тя би подхожда идеално дори на тези от вас, които са над 40 години. Всичко това е възможно благодарение на нейната универсалност и това, че няма да се налага да се съобразявате с вашия стил с нея. Short-back ще подхожда идеално, както на спортната визия, така и към по-деловия образ.

Популярността на тази прическа се крие и в това, че няма да ви се налага да правите нещо особено за да я поддържате.

Достатъчно е просто веднъж на няколко седмици да посещавате вашия барбер, който да я оформя.

Каква е техниката на подстригването

Използвайки в арсенала си машинка за подстригване и фризьорски ножици, професионалните барбери могат доста бързо да оформят вашата нова визия в стил short-back.

  • Барбера започва поетапно да подстригва косата, първо от едната страна, преминавайки към другата, съобразявайки се с желанията на клиента и какво би му отивало;
  • Финалният етап е филирането на косата;

Преди да се направи самата прическа е добре да се определи структурата на косата. Професионалистите препоръчват подстригването да става само на суха коса. За притежателите на леко чуплива или права коса, техниката си остава стандартната. Ако обаче косата ви е много къдрава, тогава ще трябва тя да се изправи, за да изглежда прическата естетически добре. Ако искате да имате и рисунка, тогава имайте предвид това, че трябва предварително да предупредите вашия барбер. Тази прическа се харесва много и на зведи като Кристиано Роналдо, Дейвид Бекам, Арнолд Шварценегер, Брад Пит и други.