Как да подготвите кожата за бръснене?

  Не е толкова ужасно ежедневно бръснене, колкото неговата погрешна техника, която води до редица неприятни последици под формата на раздразнения, обриви и врастнали косми. Но това може да се избегне! Просто трябва да се научите как да подготвите кожата си за бръснене.
  Като за начало, кожата ви трябва да е добре овлажнена, като по този начин бръсненето ще е по-гладко. Добре да си вземете топъл душ преди това, като така ще улесните процеса още повече. Използвайте и специални мъжки козметични средства, които са предназначение за тази цел. Непосредстевно преди бръсненето леко затоплете брадата си с помощта на топла кърпа за около 2-3 минути и не забравяйте и за врата.
  Също така е добре да направите лек масаж на лицето си, като по този начин ще увеличите притока на кръв, а така кожата ще стане по-еластична, което ще окаже благоприятно въздействие върху бръсненето.
  Качествените продукти са залог за отлично бръснене
  Еластична и с малки пори - именно такава трябва да е идеалната пяна за бръснене. Ако вашата е свършила, тогава можете да си направите сами такъв продукт, който ще ви свърши работа за един път с помощта на сапун и крем за бръснене. Имайте предвид обаче, че продуктите за тази цел, които се продават в търговската мрежа ще подготвят кожата ви много по-добре и това е временно домашно решение. Качествената пяна ще направи косъмчетата по-меки и еластични, като така ще се улесни значително бръсненето.
  Използвайте само качествени бръсначи и никога не натискайте много на кожата, тъй като така можете да се нараните или да се получат враснали косми, което е много неприятно и болезнено. Винаги се бръснете само по посока на растеж на космите и не забравяйте да нанесете накрая средство за след бръснене, с което да успокоите кожата си и да я направете мека. Ако е чувствителна, тогава е по-добре да забравите за тези, които са на спиртна основа и да използвате балсами за след бръснене или лосиони, които са нежни и щадящи.
  Не се страхувайте да експериментирате и ако все пак се затруднявате с избора на подходящата козметика за бръснене, тогава попитайте вашия барбер, който ще ви препоръча продукти, които да ви подхождат именно на вас. И запомнете най-важното правило, никога не се бръснете на сухо или ако кожата ви е студена. Така само ще се нараните и може да се получат раздразнения и обриви.