Как да се справите с неравномерно растящата брада?

Мечтаете за гъста брада, която да привлича погледите на жените, но вместо това виждате че тя расте неравномерно? Време е да се справите с това веднъж и завинаги, затова днес сме решили да ви посъветваме, какво да правите, ако и вие имате този проблем. И така, каква може да е причината за неравномерното израстване на брадата?

Факторите, които влияят са много:

  • Генетична предразположеност;
  • Проблеми с теглото;
  • Неправилна техника на бръснене;
  • Особености на организма;

Всеки човек е уникален, така че някои по природа могат да се похвалят с гъста брада, докато други имат проблеми с това. Някои по рождение имат буйна растителност по лицето си, докато други изпитват известни трудности. Но дори, ако при вас проблемът е генетичен, то това не значи че не можете да се справите с него.

Причината за неравномерното окосмяване може да е и на хормонално ниво. В този случай ще се наложи да използвате медицински средства, за да се справите с това. Другата често срещана причина за неравномерната брада са излишните килограми. Хубавата новина е, че обикновенно, една от най-честите причини за неравномерно растящата брада е грешна техника на бръснене. Именно затова нашият съвет е да се консултирате с вашия барбер в любимата ви бръснарница. Професионалистите ще ви помогнат, ако проблемът се крие в това, а и също така можете дори да смените имиджа си, посещавайки барбершоп, където предлагат тази услуга. Ако обаче държите сами да се справите с проблема с неправилното бръснене, тогава просто можете да използвате обучаващите видеоклипове, които ще намерите в интернет.

Какво да направите, за да расте вашата брада правилно?

  • Бръснете се през определен период от време;
  • Използвайте професионална мъжка козметика;
  • Подстригвайте и оформяйте често брадата си в барбершоповете;
  • Следете за правилното направление на космите;

Първата точка ни подсказва за това, че просто не давате време на брадата си да израсне. Разберете, че разкошната и гъста брада не може физиологически да израсне за 1 седмица, а също така трябва да знаете, че космите по лицето никога не растат едновременно. Така едната част от брадата ви може за определен интервал от време да израсне с 1 см, докато другата част с 0,5 см. Също така е много важно редовно да посещавате любимата си бръснарница, където да подравняват брадата ви и да я оформят. Това трябва да ви стане навик, ако наистина искате да имате брада като на истински бунтар, която обаче да изглежда и красиво. Все пак,е по-добре да не пускате брада, ако тя няма да е поддържана и добре оформена. Освен това, ще имате нужда и от подходящата козметика, с която да я поддържате, като например балсами, масла и така нататък. Не забравяйте и това, че ще имате нужда от гребен, с който сами да задавате направлението на брадата си.

Съвети как брадата ви да расте по-бързо:

  • Консумирайте повече плодове и зеленчуци, тъй като те стимулират растежа на космите;
  • Храните богати на витамините А, B, C и Е трябва задължително да присъстват в менюто ви;
  • Купете си рициново масло, тъй като с негова помощ брадата ви ще расте по-бързо;
  • Водете активен начин на живот и се хранете правилно. Здравият човек, ще може да се радва и на красива брада