Как правилно да изберете продукти за грижа за брадата?

Не съществува еднозначно мнение относно брадата и мустаците. Някои от мъжете регулярно се бръснат, докато други пък напротив - харесват да поддържат брадата си в изряден вид и така да подчертават своя статус.

Подобно на мъжката прическа, тук също трябва да се съобразите с формата на лицето си и стила ви на обличане. Бръсненето си е цял ритуал, който само професионалните бръснарници могат да ви предложат. Желаещите да си пуснат брада дори не се замислят, че това не е никак лесно. Ако просто оставите вашата „растителност” на лицето и не се бръснете, тогава резултатът едва ли ще ви хареса. Ето защо е важно преди да се решите, да се обзаведете с това мъжко достойнство, да се запознаете добре с начини на поддръжката на брада, както и с избора на подходяща мъжка козметика от професионалните бръснарници.

Окосмяването на лицето изисква не по-малко внимание от вашата прическа, защото дори и тук неравномерното подстригване не би изглеждало естетически добре. Въпреки тези трудности, в 21 век е доста по-лесно да се справите с тази задача в сравнение с преди 100 години. Днес можете да се доверите на професионалните съвети на вашия барбер и доста по-лесно да постигнете целта си. Освен това, на пазара можете да намерите множество мъжки средства, които ще ви помогнат да се грижите за брадата си след това и могат да бъдат закупени дори от barbershop-вете.

Средства за мъжки стайлинг

За да изглежда прическа ви добре, не е достатъчно просто да си измиете косата. С брадата нещата са почти същите, тъй като трябва да използвате специализирана козметика от най-висок клас и редовно да посещавате вашата бръснарница.

Необходими инструменти

Тримерът е задължителен, ако искате дори и в домашни условия да можете да поддържате формата на брадата си. С практика и желание всичко може да се постигне, като тук не говорим за коренна промяна на формата на брадата ви, защото това вече е задача само за професионалния барбер. Съветваме ви, ако сте започнали да си пускате брада, да я подравнявате по-често, защото така възможността за грешка е минимална. Никога не подстригвайте брадата си, когато е мокра, тъй като така космите изглеждат по-дълги и след изсъхване, ще забележите че сте скъсили повече отколкото искате.

Ако брадата ви е по-дълга, тогава тук задачата е малко по-сложна, затова ви съветваме да не експериментирате, а да посещавате винаги професионалните бръснарници, където да се справят с тази задача.

Восък

За да моделирате внимателно формата на брадата си, трябва да нанесете малко восък на пръстите си и да го разнесете по цялата дължина, придавайки й желаната форма. При желание от ваша страна можете да експериментирате смело, но имайте предвид че прекалено много от продукта може да направи космите непослушни и дори да изглеждат мръсни. Имайте предвид и това, че продукта е мазен и може да изцапате дрехите си, затова внимавайте при нанасянето му.

Балсам за брада

Този продукт прекрасно се справя с хидратацията на брадата. С него кожата ви незабавно ще бъде овлажнена, а също така ще се премахне неприятното усещане за сухота. Брадата ви ще бъде мека, послушна и блестяща. Тази козметика съдържа естествени масла от най-високо качество и пчелен восък, като така дори и най-дивите бради ще бъдат укротени. На пазара можете да откриете най-различни разновидности на балсами за брада, но основното им предимство е че правят кожата мека и гладка, както и това че „укротяват” всеки косъм.

Масла за брада

Тези продукти са едни от най-използваните в бръснарниците, тъй като именно те се грижат истински за брадата и я поддържат здрава и красива. Те ще се справят добре с всеки стърчащ косъм и ще ви помогнат по-лесно да стилизирате вашата „растителност”, придавайки й желаната форма. Хидратират и успокояват кожата същевременно с това, дават усещане за прохлада и свежест.

Боя за брада

Ако сте от гордите притежатели на брада, тогава сигурно обичате и експериментите. Ако искате да стигнете по-далеч, тогава можете да се спрете на боядисването, но тук е важно да се доверите само на професионален барбършоп, където работят доказали се майстори. Не бива да се използва обикновена боя, тъй като тя е прекалено агресивна и може да нарани кожата на лицето. За целта се използват специални бои за брада, като в състава им няма агресивни компоненти, които да дразнят кожата. На пазара могат да се намерят, както близки до естествения цвят оттенъци, така и доста смели нюанси. Прекалено ярките оттенъци ще изглеждат неестествено, затова ви съветваме да избирате цветове, които са близки до вашия естествен.

Брадата за мъжете е свещена и е символ на власт и социално положение. Ето защо е важно да се грижите за нея и да посещавате само професионалните бръснарници, където ще ви помогнат да поддържате сегашната си форма, или да постигнете коренни промени с визията си, експериментирайки смело.