Как правилно да се грижим за мустаците?

В началото дойде модата на брадата, а сега всичко се завъртя и около темата за мъжките мустаци. Днес те повече от всякога се приемат за символ на мъжественост и сила, като именно поради тази причина все повече мъже решават да се „снабдят” с този моден аксесоар.

Kрасивите и поддържани мустаци, обаче, не се появяват с магическа пръчица, а именно освен професионалната грижа в барбершоповете, вие също ще трябва да полагате усилия, като например да си пуснете мустаци преди те да бъдат оформени в желаната форма от професионалисти.

В началото може да се чувствате леко некомфортно, особено ако преди това не сте носили този кралски аксесоар, но с правилната грижа и с времето ще свикнете, като дори няма да си представяте външния сивид, завършен, без тях.

Шампоани за брада и мустаци

Ако вашите косми са по-твърди и груби, тогава е важно да изберете правилната мъжка козметика, тъй като иначе може да започне парене и сърбеж на кожата. В този случай е най-добре да заложите на шампоаните с балсам в едно за бради и мустаци. Те са специално разработени, за да не дразнят по-нежната кожа на лицето и едновременно с това осигуряват необходимата грижа.

Скраб за лице

С негова помощ ще можете лесно да премахнете мъртвата кожа и да се погрижите за нея, дори когато вече имате мустаци. Може би тази думи ви звучат страшно, но това не е така. Продуктът е идеален за мъжката кожа, а и освен това днес на пазара лесно ще намерите специални серии на мъжка козметика, в които влиза и това средство. Затова не забравяйте, че мустаците не са само подстригване и грижа. Именно това е главното правило, ако не искате не просто да имате зле оформено окосмяване на лицето, което не само ще ви пречи, но и ще изглежда неестетично.

Восък

Той също трябва да се превърне в неотменна и задължителна част от грижата за новата ви прическа. Продуктът се използва, за да се „укротят” непослушните косъмчета и да се придаде желаната форма. Именно затова дори и да имате послушна коса, това не значи ,че това ще важи и за вашите мустаци, така че, ако сте решили да ги пускате, тогава е важно предварително да се запасите с това средство.

Не се бойте от експерименти

Това че досега не сте носили мустаци, далеч не значи че трябва да сте традиционалисти и да не опитвате различни форми. Само така ще намерите вашата идеална форма , а и ще можете да ги превърнете в наистина моден аксесоар, който да допълва вашата визия всеки ден. Все пак всеки ден носите различни дрехи, а може би и залагате на различни стилове, тогава защо да не направите тези експерименти с вашата визия и в това отношение. Каквото и да бъде крайното ви решение относно това дали да си пускате мустаци сега или след време, помнете че винаги трябва да посещавате веднъж на 2-3 седмици вашия барбер, за да получите професионална грижа и да се погрижи вместо вас за поддръжката на тяхната форма. Само така ще се радвате на едни наистина мъжествени и красиви мустаци.