Как правилно да се грижите за брадата cи?

Всеки човек има индивидуални генетични особености като в това число влиза и окосмяването по лицето. Така едни мъже с лекота могат си пуснат дълга брада, докато други не успяват да се справят с това.

Въпреки това, ако спазвате няколко прости мъжки правила, тогава лесно ще успеете да имате не просто гъста и добре поддържана брада, но и такава че другите представители на силния пол ще ви завиждат. Имайте предвид, че това са ценни съвети, но дори и да ги спазвате, ще трябва да посещавате специализираните мъжки барбершопове, за да могат майсторите да оформят брадата ви, както желаете.

Основни правила при грижата за вашата брада:

  • Здравословният начин на живот винаги оказва влияние. Можете да разчитате на оптимален растеж на косъма само ако се храните правилно и подбирате стриктно вашето дневно меню. Истинските мъже знаят много добре това и затова внимателно следят, с какво се хранят.
  • Положително влияние на растежа на космите оказва тестостерона, затова в менюто ви задължително трябва да присъстват продуктите като месо, орехи, маслини. Съветваме ви да се откажете от употребата на соеви продукти.
  • Всекидневно трябва да се грижите не само за своята коса, но и за брадата ви. Това означава, че трябва да имате необходимите мъжки продукти, с които да я стилизирате. Не трябва да забравяте и за кожата под брадата, тъй като тя също се нуждае от ежедневни грижи. На пазара ще намерите много различни продукти, с които да правите това, започвайки от шампоани, балсами и много стилизираща козметика предназначена точно за тази цел.
  • Съветваме ви също така ежедневно да разресвате брадата си, за да има красив и поддържан външен вид. Истинският мъж знае, че добрата визия привлича слабия пол, така че не забравяйте това. За да поддържате вашата брада можете да използвате кокосово масло, което омекотява косъма. Ако сте решили обаче да смените формата на брадата си или искате някакви кардинални промени, тогава правилното решение за вас е барбершоп Head Hunters, където ще ви посрещнат нашите майстори, които правят истински чудеса с мъжката визия!