Какво да изберете – балсам или масла за брада?

С всеки изминал ден пазара става все по-богат откъм продуктите за грижа за брадата. Едни от най-честите въпроси са, каква именно е разликата между маслата и балсама за брада, както и кой от двата продукта е по-подходящ за ежедневна употреба.
Нека отначало да разгледаме тези два продукта и какво точно представляват те, както и за какво точно се използват. Масла за брада – това е смес от ефирни масла, които са необходими за да се подхранва кожата и косата. Те правят брадата ви мека и послушна, а освен това имат много приятен аромат. Заедно с това придават здравина и блясък, като същевременно намаляват раздразнението на кожата.
Балсамите за брада също имат в състава си масла, но те не са единствения компонент в тях. В тези продукти за грижа за брадата се съдържа също така и пчелен восък, като така с него може да се постигне добра фиксация. Балсамът ще се погрижи едновременно с това да придадете на брадата си желаната форма, дори ако тя е непослушна и трудно се справяте с тази задача.
Част от мъжете, които са почитатели на брадата използват тези средства по отделно, докато други залагат и на двете. Това не е грешка, защото техните предназначения са различни и можете смело да използвате в арсенала си и двете козметики за мъже.
Защо мъжете използват масло за брада?
Едно от основните предимства на маслата е това, че те имат множество полезни свойства. Те могат да се използват на бради с различна дължина, като тези продукти ще ви помогнат:
• Да имате мека брада; • Да подхранвате кожата си; • Намалява сърбежа; • Увеличава гъстотата на брадата; В barbershop се използват най-различни масла, а именно според нуждите и желанията на клиента.
Кога е по-добре да използвате балсам за брада, а не масло?
Този продукт отлични ще се справи със задачата да укроти дори и най-непослушната брада. Балсамът ви осигурява постоянен контрол над външния ви вид и ви помага да съхраните формата на брадата си в идеален вид през целия ден. Заради по-плътната си консистенция в сравнение с маслото, той покрива всеки косъм и го прави визуално по-плътен. Именно затова професионалните бръснарници винаги имат в арсенала си богат избор от различни балсами.
И докато маслото придава лек блясък на брадата, то балсама не прави това и в този случай той ще е идеален избор за вас, тъй като създава един вид матово покритие, тоест практически не се забелязва.
Предимства на балсама за брада:
• Подхранва кожата и косата;
• Осигурява допълнителна плътност;
• Има матово покритие;
• Лесно стилизиране на брадата;
• Може да се използва и като восък на мустаците;
• Има приятен аромат;
Както може би и сами вече забелязахте, тези два продукта имат определено сходство помежду си, но все пак основните им задача са насочени върху решаването на различни проблеми и ефектът от употребата им има различен резултат.
Съветваме ви да нанасяте средствата на чиста и леко влажна брада, тъй като така полезните съставки от продуктите максимално силно се поемат от нея. В заключение ще добавим, че основната задача на маслото е да подхранва брадата и да се грижи за нейната здравина, докато балсама е по-скоро стилизиращ продукт.