Мъжко подстригване

Успешните мъже трябва задължително да се грижат за своя стил и да подчертават своя висок статус. Позволени са всички средства, започвайки от скъпите костюми, стилните часовници, кожените чанти, ювелирните изделия и стигайки до мъжките прически.

Всичко това ще изглежда нелепо, ако косата ви е неподдържана, затова е важно да посещавате редовно мъжките барбершопове, поддържайки своята визия.
Прието е да се смята, че само мъжете от големите градове се грижат за своя имидж, но това далеч не е така. Дори да сте от малко населено място, пак трябва да отделяте внимание на своя външен вид, защото именно това е вашата визитна картичка в обществото. Днес обаче в големите градове можете да срещнете най-много мъже, които имат стилни прически, с което те само допълнително подчертават своята мъжественост.
Отдавна отмина времето, когато за да изглежда един мъж стилен, трябваше просто да измие косата си и да я среши. Само наистина преуспелите мъже носят ултрамодерни прически, които само професионалните барбери могат да направят.
Съвременен образ или вечна класика?
Милиони мъже по света отдават предпочитание на късите прически. Ето защо това подстригване и тази година няма да излезе от мода. Достойнството им се крие в това, че класическото подстригване на къса коса изглежда еднакво добре, както на младите момчета, така и на солидните мъже. Съответно, колкото по-къса прическа изберете, то толкова по-малко време ще ви е необходимо за да се грижите за косата ви. Именно затова на подобни прически залагат много бизнесмени, които не разполагат с излишно време, но същевременно с това са в крак с модните тенденции в тази област.
Не по-малко актуални си остават и бруталните фризури, като например Fade. При този вид прическа се съчетава късата и дълга коса. Ето защо, нейното поддържане изисква повече време и добри стилизиращи продукти.
На мода се връща и Hair Tattoo стила, като това всъщност са различни екстравагантни рисунки на главата, които се правят най-често на тила или в страни. Тази прическа се предпочита обикновено от по-младите мъже на възраст 20-35 години. Но резултатът от похарченото време при вашия барбер ще си струва, защото с подобна прическа със сигурност ще се отличите в очите на жените.
Младежки прически
Младите мъже на възраст около 20 години трябва да се откажат от прекалено късата коса, тъй като най-актуални през 2017 ще са фризурите на средна дължина от около 7 см. Все по-популярни са различните екстравагантни варианти, където се съчетава дългата и къса коса. Както вече казахме, подобни варианти ще изискват повече време за поддръжка, както и по-често ходене на барбершоп, но това ще си заслужава.
Undercut е друг популярните варианти, където косата в страничните части на главата е обръсната, докато по-средата е по-дълга. Мъжете, които ще решат да заложат на тази ултрамодерна визия, трябва да са готови да прекарват пред огледалото ежедневно около 10-20 минути. Подобна прическа е идеална за тези мъже, които обичат да експериментират, тъй като дългата част на косата може да се стилизира по-различен начин: назад, настрани, напред, да се придаде обем и така нататък.
Pompadour е друга разкошна прическа, която стана толкова популярна благодарение на легендата Елвис Пресли. Към 2016 година тя придоби множество варианти и модификации, но основната нейна част си остава еднаква, а именно обемна коса в средната част на главата. В страни тя може да се обръсне или да се стилизира назад. Pompadour е идеална, както за младите момчета, така и за солидните мъже, които с подобна прическа ще изглеждат особено стилно и аристократично.
И двата предложени варианти на прически са идеални за мъжете с кръгло лице, тъй като зрително ще скрият този недостатък, формирайки по-мъжествени пропорции. Още едно неоспоримо достойнство на Pompadour и Undercut фризурите е това, че те прекрасно се съчетават с обемната брада или леко наболата четина.
Без значение дали ще изберете класическа или брутална прическа, изискванията към нея са едни й същи. Тя трябва да е изпълнена внимателно и актуално, а с тази задачата ще се справят само професионалните майстори от Hear Hunturs.