Side Part – стил в малките детайли

Представата за това, че истинските мъже не трябва да се грижат за себе си е абсолютно грешна. Именно представителите на силния трябва да полагат не по-малко грижи за своя стил, подчертавайки своите мъжественост и класа във външния си вид. Това се отнася не само за облеклото, аксесоарите и парфюмите,но и за прическите.

Стилът на прическите се определя от дължината на косата и от това, какъв е образът ви в ежедневието. Трябва да има хармония между вашата фризура и облеклото ви, за да не се получи стилистичен дисонанс. Професионалните барбери ще ви посъветват, както и ще ви помогнат да изберете вашата нова визия, която да отговаря на личните ви критерии, както и на последните модни тенденции.

Видове стилове при мъжките прически:

  • Класически;
  • Спортен;
  • Стил гръндж;
  • Милитъри;

Особености на английския стил

Фризурата с името Side Part има английски корени и при нея основният акцент се пада на разделянето на пътя на косата настрани. Косата съответно се стилизира на една страна, а другата се подстригва късо или се фиксира с помощта на восък или гел. Обикновено на горната част на прическата придава допълнителен обем, което добавя особена нотка на аристократизъм, подчертавайки индивидуалния стил на мъжа.

Side Part стана особено популярна през 2014 година и през 2017 този стил се връща отново на мода с още по-голяма сила. Все повече делови мъже избират тази подстрижка, тъй като тя идеално подчертава стила и увереността в един мъж. Ако искате да избягате от класическите рамки, тогава можете да добавите една обръсната линия на границата между по-дългата и по-късата коса.

Техника на изпълнение:

Прическата Side Part не е трудна за поддържане, ако във вашия барбершоп са ви обяснили как правилно да се грижите за косата си и да я стилизирате. Основното правило тук е просто косата ви да е чиста, както и да използвате стилизиращи продукти със средна фиксацията, тъй като силните могат бързо да увредят косъма и да го направят тънък. Имайте предвид и това, че веднъж на 3 седмици ще трябва да посещавате вашия барбершоп, за да поддържате прическата си. Можете да стилизирате косата си с помощта на специален восък или гел, както и с лак за коса.

За да се създаде подобна прическа е много важно вашия барбер да има богат професионален опит и добре да владее работата с машинка. Именно затова е особено важно да се обърнете към професионално барбершоп студио. Само при това положение вашите очаквания ще бъдат реализирани и ще се сдобиете с нова ултрамодерна прическа с изискан и едновременно модерен завършек.