Top-knot – образ за истински мъже

Правилно избраната стилна прическа може да украси всеки мъж, придавайки му доза аристократизъм и класа. Освен всичко това, избраната прическа е начин да се себеизразите. В стремежа си да покажат своята индивидуалност, мъжете се обръщат към стилистите с различни желания, но основната цел е една - да изглеждат добре и да привличат женските погледи.
Още преди този тренд да стане толкова популярен, много от мъжете залагаха на него. Едва няколко години назад модата на мъжките кокове стана толкова актуална и днес набира скорост с пълна сила.
Описание и история
Прическата в стил «top-knot»е една от най-ярките и неординарни подстрижки. Името в буквален превод от английски език означава «горен възел». За да се направи тази прическа ще ви се наложи да жертвате косата си в страничната и тилна част, докато тази в средата трябва да остане дълга. Като цяло тази подстрижка е един вид удължен вариант на «undercut». Всичкото внимание тук се акцентира именно на косата в горната част, която се събира в мъжки кок, като така се откриват избръснатите части.
Историята на тази прическа води своето начало още от времената на феодалната Япония. Подобен стил е бил популярен при самураите и японските владетели. След това тази прическа става любима на хипстърите и младежката субкултура. Техният вариант за «top-knot» е стилен мъжки кок в съчетание с небрежна брада. Към нейните достойнства можем да добавим това, че тя е изключително универсална. Лесно може да се съчетае с всякакви стилистически направления в облеклото, започвайки от деловия стил и стигайки до градския «casual».
Тази прическа в по-голяма част от случаите променя изгодно формата на лицето. Изключение са случаите, ако имате много слабо или издължено лице, тъй като в този случай подобен стил само ще подчертае този ваш недостатък. За притежателите на квадратно или кръгло лице стила «top-knot» е идеален.
Ако деловата обстановка и особеностите на вашата външност не препятстват на създаването на тази прическа, тогава смело експериментирайте. Освен това, тя ви дава следните предимства:
· Икономисвате времето си при стилизирането, достатъчно е просто за 1 минута да вържете кока и сте готови;
· Внимание от страна на жените, тъй като няма как да останете незабелязани;
· Винаги ще се отличавате със своя собствен индивидуален стил и то без значение от избраните дрехи;
Създаване на «top-knot»
Преди да се решите на тази прическа е добре да се определите с това как точно ще бъде обръсната част от косата или по-точно в каква форма. Съвременните варианти са няколко, а именно:
· Максимално избръсната странична част;
· Плавен преход откъм късата към дългата коса;
За да се избръсне качествено косата ви съветваме да не забравите, че преди това трябва да сте измили, изсушили и сресали косата си. Идва след това може да се пристъпва към работа с машинката и оформянето на «top-knot». За да добавите максимална оригиналност на вашата прическа, могат да се оформят различни рисунки на избръсната част от косата, които да наподобяват татуировки.
Прическата «top-knot» е лесна за поддържане и не изисква някакви допълнителни стилизиращи продукти или грижи от ваша страна. Освен това, можете и смело да експериментирате, като например да не връзвате косата си, а да я оформите настрани и да добавите обем.