Как да изберете четка за бръснене?

При класическото бръснене, за да се получи добра пяна е важно да използвате специални четки за бръснене. Те могат да се продават в комплект с другите принадлежности за бръснене или да ви се наложи да ги купите отделно.

Какво точно представляват четките за бръснене?

Те се състоят от две части – дръжка и непосредствено самата четка. Обикновено качествените четки са изработени само от естествени материали, като те могат да бъдат направени от конски косъм и други. Дръжките обикновено са пластмасови или пък дървени. На пазара можете да видите дори и модели, при които дръжката е направена от камък или пък е ръчна изработка и не само.

Не е нужно да купувате най-скъпите модели, тъй като това ще са просто излишни пари хвърлени на вятъра. Най-важното тук е да обърнете внимание на фирмата производител. Най-качествените четки се изработват в Германия, Великобритания, САЩ, Италия и не само.

Как да изберете четка за бръснене?

  • На първо място обърнете внимание на бранда;
  • След това е важно да имате предвид вида на косъма, тоест за да може степента на мекота да подхожда именно за вашата брада;
  • Винаги купувайте четки за бръснене само в професионалните бръснарници или магазини;

Ако имате трудност с избора, тогава просто помолете вашия барбер в любимия ви барбершоп да ви помогне с тази задача.

Как правилно да съхранявате четката ви за бръснене?

За тази цел използвайте специалните поставки, които могат да се използват в домашни условия. Те са удобни и практични, а също така включват в себе си често кутийка, която ще ви е удобна ако пътувате и искате вашата четка за бръснене да е с вас. Не е необходимо да я сушите специално, тъй като това само може да я развали, ако използвате например за целта много гореща температура. Запомнете също така, че преди да я използвате е важно да я подържите малко в топла вода, но не и прекалено гореща, за да омекне косъма.