Защо поддържаните мъже изкарват повече пари?

Образът на съвременния мачо е неразривно свързан с неговата външност, защото все пак успешният мъж не може да си позволи да изглежда зле. Неподдържаният външен вид, неприятният мирис, а също така зле изглеждащите кожа и коса, могат изцяло да променят първото впечатление за един човек. Тогава дори марковите дрехи и скъпите мъжки аксесоари няма да могат да поправят това. Именно затова всеки уважаващ себе си мъж, трябва да посещава така наречените барбершоп салони.

От какво зависи успеха на мъжа?

Пряката зависимост между външния вид на един мъж и неговия образ в обществото вече е дори потвърдена от американските учени в университетите в Калифорния и Чикаго. Изследванията доказват, че поддържания вид на един мъж му помага , както да се изкачва по стълбата на успеха и кариерата си по-лесно, така и по-лесно да омайва всяка една жена. Ако съдим по данните на това изследване, то мъжете които се грижат за себе си и външния си вид получават 10 000 $ повече годишно в сравнение с тези, които не се поддържат. Това изследване е продължило през доста дълъг период от време и с тяхното съгласие, като в самото начало доброволците са били на възраст между 14 и 15 години.

Каква е причината за тази разлика в успеха на мъжете?

Като за начало, всички вие сте чували това, че успеха и красотата са неразривно свързани помежду си, както и имат пряка връзка с по-лесната социализация на всеки човек, като тук дори не е от значение дали говорим за мъж или жена. В съвременния свят мъжете са принудени не само да контактуват непрекъснато с други мъже, но и да се конкурират с тях, както в работата, кариерата и дори на любовния фронт. Погледнато от тази страна, вашият поддържан и привлекателен външен вид, може да бъде нещо като „входящ билет” във висшето общество, тъй като всички знаем че именно по външния вид посрещат един човек. Освен това, по този начин ще ви е много по-лесно да предразположите вашия делови партньор, особено ако това е жена.

Увереност в себе си

Не по-малко важен критерий, помагащ ви да намерите своето място под слънцето, е именно увереността в себе си и своите възможности. Що се отнася до мъжете, то тук много по-голяма роля играе именно поддържания външен вид, а не толкова красотата, както е при жените. Малките недостатъци, както и като цяло лошият външен вид, могат да не се забележат веднага от хората около вас, но това ще окаже влияние на вашето самочувствие и подсъзнателно ще се чувствате сковани. Това също значително намалява шансовете ви за успешни делови преговори.

Както сами виждате, добре поддържаният външен вид може действително да ви помогне да се издигнете в кариерен план. Съвременните мъже започват все по-силно да разбират това и да отделят достатъчно внимание на себе си, посещавайки професионалните барбершопове. Само в тези места ще ви помогнат да си създадете нов и уникален стил, а също така да се грижите за себе си след това.