Боядисване на брада и мустаци

Не само жените се боят от появата на първия сив косъм, но дори и силните мъже. Сблъсквайки се с този проблем, дори най-големите мъжкари се решават на боядисване не само на косата, но също така на брадата и мустаците си. По-смелите и екстравагантни мъже дори си позволяват смели и ярки експерименти с визията си. Във всеки един случай ви съветваме да не се доверявате на всеки, а да изберете професионалните барбершопове, където ще се погрижат за това вашата нова визия не само да е модерна, но и да ви отива. Ето защо, ако не обичате експериментите, тогава е по-добре да се доверите на професионалистите и те да изберат подходящата за вас боя, изпълнявайки задачата си без никакъв риск за вашия имидж.

Какви бои се използват тук?

Ако смятате че за боядисване на вашата брада и мустаци ще може да се използва обикновена боя за коса, значи сте в голяма заблуда. Като за начало нека видим какво влиза в състава на обикновените бои за коса, а именно основните съставки в нея са амоняк и окислител. Крайно непрепоръчително е подобни силни продукти да се нанасят на кожата на лицето, тъй като можете да се изгорите. Освен това, обикновената боя няма да боядиса равномерно брадата ви и мустаците, а това най-малкото няма да изглежда естетически добре. Освен това, с тези бои трудно ще боядисате брадата си, тъй като там тя е значително по-груба. Ето защо днес на пазара ще можете да намерите множество специализирани продукти за боядисване именно на брадата и мустаците. Те се различават не само по цвета си, а също така и по това, колко време ще държи цвета след боядисването. Подобни бои могат да се намерят в специализираните салони и магазини. В състава на по-издръжливите бои също влиза амонякът, но тук той е по-щадящ за кожата на лицето. В качеството на алтернатива може да се използват боите за вежди, тъй като те също са за по-чувствителна кожа. Те имат продължителен ефект, но единствения минус е бедната цветова палитра.

Ако искате просто да експериментирате за 1-2 седмици с визията си, тогава можете да изберете временните средства за тази цел. Те имат щадящ ефект и не дразнят кожата на лицето.

Ако сте ценители на класическия стил, тогава запомнете че име едно златно правило. Цветът на брадата и мустаците ви никога не бива да е по-тъмен от цвета на косата, като разликата в оттенъка е максимум 1-2 тона. Недопустимо е съчетанието на тъмна коса и рижава брада например, защото така просто ще изглеждате смешно. Не си правете експерименти сами удома, тъй като рискувате да останете меко казано разочаровани от резултата и в крайна сметка да се наложи да се сбогувате с вашите мустаци и брада.