Fade – спортен стил с класически рамки

До преди няколко години мъжкото подстригване трудно можеше да продължи повече от 20 минути. Днес индустрията на красотата предлага множество различни визии за всеки истински мъж, които си заслужават вниманието и тук е без значение дали залагате на свръхмодерния имидж или на класическия шик.

Последните няколко години ултрамодерни станаха прическите, които съчетават в себе си едновременно дълга и къса коса, а също така тези с избръснат тил. Подобно подстригване отива на почти всички мъже, без значение от формата на лицето. Сред всички тези образи особено силно се откроява спортния стил наречен „Fade”.

Как правилно да се грижите за вашата прическа в стил Fade?

Предимствата на този вид подстригване са множество. Достатъчно е да използвате правилните шампоани и балсами за коса. При изсушаването можете да добавите специални стилизиращи продукти и леко да разрошите удължената част на косата си, за да постигнете по-небрежен вид на прическата. Този вид подстригване позволява да експериментирате с посоката на косата си, тоест накъде ще приберете дългата част на прическата. За да я фиксирате, ние ви препоръчваме да избирате стилизиращи средства със средно ниво на фиксация, тъй като тези със силна изсушават косата и я правят тънка и безжизнена при продължителна употреба.

Какво представлява прическата в стил Fade?

За разлика от подстригването Undercut, Fade има плавен преход на удължената част на тила. Именно поради тази причина ще можете да експериментирате смело, като всичко тук зависи от вашите желания и докъде сте готови да стигнете с промяната на имиджа си.

Варианти на прическата:

  • Кратък – има плавен преход, при който горната част не е особено изразена. Краищата на косата са силно филирани;
  • Многослоен – това е идеален вариант, ако имате къдрава коса;
  • Асиметричен;

Кои мъже могат да заложат на прическата Fade?

Като цяло този стил има спортна нотка с лек класически шик. Най-често прическата се избира от младите мъже на възраст между 20-35 години, въпреки че майсторите в барбершоповете биха могли да предложат идеален вариант за всяка възраст. И така, Fade е идеална подстрижка за:

  • Всички мъже без значение от типа на косата, в това число и ако сте къдрави;
  • Мъже с всякаква форма на лицето, като дори този тип на подстригване позволява коригиране на контурите;
  • Различна дължина на косата, като дори прическата стил Fade може да стане база за подстригване Topknot;
  • Идеален вариант за тези от вас, които не обичат да отделят много време за поддръжка на косата си;
  • Перфектен избор, ако обожавате класиката, но и също така експериментите с визията си;