Мъжко подстригване «Цезар»

Сред огромното разнообразие от мъжки прически, не може да се каже че подстригването «Цезар» е лидер. Не се отличава с особена креативност, но пък за сметка на това много мъже залагат именно на тази класика, избирайки удобството и простотата.


Своето име прическата получава от името на великия древноримски военачалник Юлий Цезар, който съгласно легендата, борейки се с проблемата на оплешивяването, е ресал косата си от тила напред, за да скрие това. Въпреки това не той е виновен за огромната популярност на прическата и до днес, а великия холивудски актьор Джордж Клуни, който пред 90-те години се появява с тази прическа в известния сериал “Спешно отделение”. И до днес обаче този начин на оформяне на косата си остава особено популярен сред мъжете на всяка възраст.
Предимства
Сред причините, поради които силния пол залага на подстригването «Цезар» са:
Тя е лесна за оформяне и просто в поддръжката си. Няма да се затрудните дори да оформите косата си по този начин в домашни условия, така че това е само още един плюс в полза на прическата;
Сдържаният стил е следващата причина за популярността й. Лесно може да се впише, както в деловия образ, така и в спортно елегантния;
С нея лесно може да се скрие началното оплешивяване;
Благодарение на формата си, с тази прическа ще можете да коректирате чертите на лицето си и да скриете недостатъци, като например неправилната форма на челото.
Трябва да се отбележи обаче, че въпреки популярността си, тя не отива на всеки. Първото и най-важно правило е косата ви е да е послушна и права, а не къдрава. Чупливата не е подходяща за това оформяне. В противен случай ще се загуби характерния контур и няма да изглежда добре чисто естетически. Още един важен нюанс е това, че ако имате кръгло лице, тогава тази прическа няма да ви отива, тъй като така визуално ще го разширите още повече.
Ако сте любители на минимализма във всяко едно отношение, включително и в стила, тогава тази прическа ще ви допадне много. Дори и да обичате да спите до последно, ще успеете за 5 минути да оформите и сами косата си. Ако за първи път ще правите тази прическа, тогава все пак ви съветваме да се обърнете към професионалните барбери, които да ви научат на тънкостите и как сами да оформяте коса си по този начин.
Професионалистите от Head Hunter ще ви помогнат с тази задача и ще ви предложат най-добрия вариант, който не само да подхожда на формата на лицето ви, но и на стила ви. Заповядайте при нас!