Мъжко подстригване «Цезар»

Сред огромното разнообразие от мъжки прически, не може да се каже че подстригването тип «Цезар» е лидер. То не се отличава с особена креативност, но пък за сметка на това много мъже залагат именно на тази класика, избирайки удобството и семплия вид.

Прическата получава името си от името на великия древноримски военачалник Юлий Цезар, който съгласно легендата, борейки се с проблема на оплешивяването, е ресал косата си от тила напред, за да скрие това. Въпреки това не той е ''виновен'' за огромната популярност на прическата и до днес. ‘’Виновникът'', всъщност е великият холивудски актьор Джордж Клуни, който пред 90-те години се появява с тази прическа в известния сериал “Спешно отделение”. И до днес обаче този начин на оформяне на косата си остава особено популярен сред мъжете на всяка възраст.

Предимства

Причините, поради които силният пол залага на подстригването «Цезар» са:

  • Прическата е лесна за оформяне и проста за поддръжка. Няма да се затрудните дори да оформите косата си по този начин в домашни условия, така че това е само още един плюс в полза на прическата;
  • Сдържаният стил е следващата причина за популярността й. Лесно може да се впише, както в деловия образ, така и в спортно-елегантния;
  • С нея лесно може да се скрие началното оплешивяване;
  • Благодарение на формата си, с тази прическа ще можете да коригирате чертите на лицето си и да скриете недостатъци, като например неправилна форма на челото.

Трябва да се отбележи обаче, че въпреки популярността си, тя не отива на всеки. Първото и най-важно правило е косата ви е да е послушна и права, а не къдрава. Чупливата коса не е подходяща за този тип подстрижка. В противен случай ще се загуби характерният контур и няма да изглежда добре чисто естетически. Още един важен нюанс е това, че ако имате кръгло лице, тогава тази прическа няма да ви отива, тъй като така визуално ще го разширите още повече.

Ако сте любители на минимализма във всяко едно отношение, включително и в стила си, тогава тази прическа ще ви допадне много. Дори и да обичате да спите до последно, пак ще успеете за 5 минути да оформите сами косата си. Ако за първи път ще си правите тази прическа, тогава все пак ви съветваме да се обърнете към професионалните барбери, които ще ви научат на тънкости как сами да оформяте косата си по този начин.

Професионалистите от Head Hunters ще ви помогнат с тази задача и ще ви предложат най-добрият вариант, който не само да подхожда на формата на лицето ви, но и на стила ви. Заповядайте при нас!