Гребени за брада

Трудно е да кажем, че брадата е задължителен атрибут за мъжете, но пък за сметка на това е много привлекателна и мъжествена. Днес са известни над 30 форми: от едва набола до патриархално дълга с мустаци или без. Нейното поддържане не е лесна задача и включва не само миене, бръснене и подстригване, но и оформянето й.

Как да се грижите за нея?

Специалистите и опитните бръснари препоръчват използването на специален гребен поне два пъти дневно: сутрин и вечер. Процедурата ще отнеме време. Ако искате тя да израсне гъста и блестяща, тогава трябва да се грижите за нея правилно:

  1. Първото важно нещо е да я разресвате внимателно. Колкото е по-дълга, толкова по-рядко и внимателно трябва да правите това, тъй като все пак основната задача е по този начин тя да не се заплита, а не да е прекалено гладка;
  2. С мека четка леко масажирайте бузите и брадичката по посока на часовниковата стрелка. Обърнете специално внимание на окосмените области. Не бъдете мързеливи и правете тази процедура по около 10-15 минути. Такъв масаж ще помогне да се стимулира нейният растеж;
  3. Със специален гребен я разрешете по посока на растежа на брадата. Така ще и придадете форма и прилежен вид.

Към гребените за брада всеки мъж има своите собствени изисквания. На някои им е добре те да са малки и да се носят лесно в джоба на сакото, за да са винаги с тях. Други пък, напротив, си купуват цели комплекти, за да могат лесно да поддържат нейната форма без значение от размера на брадата, която носят в момента. Но, все пак, има някои общи характеристики, на които тези гребени е добре да отговарят, за да могат да се нарекат качествени. Така например те трябва да са изработени от висококачествени материали, да са здрави, да имат антисинтетични свойства, за да не се наелектризират. В зависимост от нейната дължина, се избира и съответния аксесоар, който ще подхожда.

Четки: Изработват се от естествени косми (от дивя свиня или конски, дървени) или синтетични материали (меки пластмасови). Формата най-често е класическа овална, правоъгълна или пък дори кръгла. Четката се справя отлично със задачите си, тъй като с нея лесно ще разпределите продуктите за грижа на брадата, като например маслото или кремовете. Така ще направите космите по-послушни и поддържани.

Дървени: Те могат да са с компактни размери или напротив да са големи. Изработват се от различен вид дърво: череша, орех, дъб. Оригинални и много достойни продукти от този тип можете да намерите при едни от най-известните марки: Dr. Dittmar, Borodist, Manly Club. Ако не знаете на кой вид да се спрете, тогава можете да се посъветвате с вашия бръснар, който да ви помогне с избора. Така например днес на пазара ще намерите и много различни гребени с необикновена форма, с различни интересни надписи, които ще се превърнат в един различен и интересен мъжки аксесоар.

За стайлинг

За да придадете необходимата форма на брадата си, ще ви бъде необходима не само различна специална козметика за мъже, но и да имате съответните аксесоари, с които лесно да правите това. За тази цел ще ви помогнат специалните гребени за брада, с които да се погрижите за вашия стайлинг. Такива модели ще намерите при различните световни марки, които произвеждат подобни аксесоари за силния пол.