Hair Tattoo - стилно решение за креативните мъже

Подстригването в стил Hair Tattoo стана на мода последните няколко месеца и набира популярност с пълна сила. Ако обичате да експериментирате и сте готови на всякакви промени, тогава тази прическа е именно за вас!

Днес с помощта на обикновените, на пръв поглед, инструменти на професионалните барбершопове, майсторите ще могат да превърнат всяка прическа в истински шедьовър. Изображенията, които се получават повече приличат на истински татуировки, отколкото на обикновени прически, а оттук идва и името на този тренд.

Какво е това Hair Tattoo? Основни особености на подстригването.

Hair Tattoo – арт прическа с къса основа и креативни модели, които могат да бъдат направени на цялата глава или на част от косата. Най-често този вид подстригване се прави на задната част на главата, тоест на тила или отстрани. По този начин силните мъже подчертават своята мъжественост.

И така, най-добре е да носите тази прическа, ако косата ви е с дължина около 6 мм. В случай, че прическата ви е по-дълга, тогава ще трябва да направите компромис, тъй като на прекалено дълга коса от около 9-10 мм тя не би изглеждала естетически красиво. Другата особеност е това, че тя е подходяща само на по-тъмни коси, тъй като ако цвета ви е светъл, тогава тя просто няма да се вижда.

Готовата прическа няма да издържи дълго, имайки предвид че косата расте бързо и това е особено видимо при мъжете, които са подстригани късо. Ако искате да съхраните рисунката възможно най-дълго, тогава ще трябва да посещавате вашия професионален барбер веднъж на 1-2 седмици, за да може той да опресни картинката. Ето защо, ако не сте посещавали вашия майстор повече от две седмици е по-добре да изчакате още малко и да си направите нова прическа в стил Hair Tattoo, тъй като старата вече ще е трудно различима.

Продължителността на работа на майстора зависи в голяма степен от трудността на избраната от вас рисунка. Професионалните барбери могат да направят по-лесните модели за броени минути, но по-сложните и детайлни такива ще отнемат малко повече време.

Как ще се отрази вашият Hair Tattoo на имиджа ви?

Във всеки един случай подобна промяна е само във ваш плюс, тъй като с такава прическа вие със сигурност ще се отличите в тълпата. Жените на улицата определено ще ви забелязват, а приятелите ще ви правят комплименти.

В съчетание с модерно боядисаната коса ефектът ще бъде просто невероятен. Подобни радикални промени, обаче, не са за всеки, а и имайки предвид факта, че естественият цвят на косата на мъжете рядко има нужда от някакви корекции.

Разбира се, че този стил не е подходящ за мъжете, които се занимават с бизнес или пък често ходят на делови срещи, тъй като подобна подстрижка няма да подхожда на такъв стил. Имайте предвид това, преди да направите тази прическа. Това обаче далеч не значи, че не можете да експериментирате за някое парти, тъй като винаги можете после да обръснете главата си и пак да сте изпитали тръпката да имате интересна Hair Tattoo прическа, впечатлявайки жените от пръв поглед.

Предимства на Hair Tattoo?

  • Оригиналността на прическата, която трудно може да бъде скрита. С подобна фризура трудно ще останете незабелязани в тълпата;
  • Възможност да премахнете тези „татуировки” по всяко едно време, ако пожелаете или пък ако ви предстои важна делова среща и сметнете, че този екстравагантен имидж не е подходящ;
  • С помощта на тези различни фигурки по ваш избор лесно ще скриете несъвършенствата на черепа или на косата, като например оплешивяването, белезите и така нататък;
  • Подстригването не изисква никакви усилия от ваша страна. Единственото, което ще трябва да направите е да посещавате професионален барбершоп, където да се грижат за вашата прическа;

Избор на рисунката

Въпреки че тези прически не са дълготрайни, така да се каже, милиони млади мъже по света избират да заложат именно на такъв вид подстригване и да изразят своята уникалност. Изборът на рисунката зависи изцяло от креативността ви и тази на вашия барбер.

Най-популярни Hair Tattoo рисунки:

  • Букви и различни лога;
  • Символи (японски, китайски, египетски и така нататък);
  • Гущери;
  • Спирали;
  • Геометрични фигури;
  • Черепи;

Препоръчваме ви преди да посетите професионален барбершоп, добре да помислите над това, каква рисунка искате да имате на главата си. В случай че се затруднявате, майсторите ще ви помогнат с избора на най-добрата Hair Tattoo, която не само да ви отива, но и да допълва стила ви.