Идеална прическата през зимата

Не е тайна за никого, че и мъжете искат да имат поддържана прическа и визия без значение от времето навън и климатичните особености. За съжаление не всички преставители на силния пол могат да направят това и не защото е трудно, а просто поради факта, че не знаят как да поддържат прическата си в идеален вид. И ако при жените проблемите са много повече, тъй като косата им е дълга, то при мъжете основият проблем идва от носенето на шапки и това, че с тях може да се развали прическата.

За съжаление с разрошена и неподредена коса трудно бихте могли да поддържате имиджа си на стилен мачо или на солиден бизнесмен. Как тогава да се справите с този проблем бързо и лесно?

Най-сигурният начин е да носите по-обемни качулки, които съответно не развалят прическата ви. Те са идеално решение и от гледна точка на стил , защото подхождат много на силния пол, тъй като тесните шапки изглеждат някак непропорционално на фона на обемните връхни дрехи през зимата. Така с помощта на качулките ще съхраните не само косата си в идеален вид, но и ще защитите врата си от хладния вятър.

Зимни прически

Ако обаче обичате да експериментирате и да носите различни шапки, тогава най-доброто решение за вас са късите прически, които не изискват никаква поддържка, освен посещаване на вашия барбер веднъж на 2-3 седмици. Друг проблем е наелектризирането на косата. Ако не желаете да се сблъсквате с това и балсама не помага, тогава просто си купете качествен антистатик. Също така ви препоръчваме да обърнете внимание на шапки, които в състава си трябва да имат голям процент естествени материали.

Сух шампоан

Сигурно сте забелязвали, че косата през зимните месеци бързо се омазнява, като причината за това са именно по-тесните шапки. С помощта на сухите шампоани можете лесно да "реанимирате" косата си, ако бързате и нямате време да се къпете. Просто напръскайте спрея в корените и го втрийте в кожата. Остава ви само да премахнете остатъците от продукта с гребен и сте готови.

И не забравяйте, че за да изглежда косата ви винаги в идеално състояние, вие трябва да я поддържате и да се грижите за нея постоянно, а не само когато се появи даден проблем. С подходящите козметични мъжки средства това ще ви е много по-лесно, а избора им можете да доверите на вашия барбер, който да ви посъветва, от какво се нуждатете, имайки предвид вида на косата ви.