Какво е това барбершоп?

Барбершоп – необикновена за българите дума, но днес тя с пълна сила навлиза в лексикона на истинските мъже. Накратко казано това е мъжки фризьорски салон, където професионалистите се грижат не само за вашата коса, но и за брадата ви, създавайки истински брутални и стилни образи. Това място е забранено за жените, защото тук властват само типично мъжките теми. Ако искате да съчетаете приятното с полезното, тогава точно това е мястото за вас.

За съжаление много от представителите на мъжкия пол все още не са запознати с това, че под слънцето има такова място, където могат да поговорят за футбол, да изпият нещо силно, но и заедно с това да се погрижат за своята визия.
Може би дори част от вас си спомнят, че преди години салоните бяха разделени на две зали, тоест за мъжете и жените. Барбершоповете днес са един вид протест на силния пол, защото и те искат да имат свое лично пространство, където входът за жените е забранен.
Защо барбершоповете набират все по-голяма популярност у нас?
Не всеки истински мъжкар иска да слуша как жените до него си говорят за поредната страхотна рецепта или за това как се поддържа маникюра. Именно това, че тези места за забранени за слабия пол ги прави толкова желано място за поддържане на визията и едновременно за отмора при мъжете. Именно тук можете да пообщувате с другите мъжкари, които имат сходни интереси и увлечения. На тези места работя само истински професионалисти, които имат не просто множество дипломи и сертификати, доказващи че са завършили в едни от най-добрите школи, но освен това те имат солиден опит зад гърба си в професионален план.
Бруталност във всичко
В съвременните барбершопове даже интериорът говори, че се намирате в типична мъжка бърлога. Строгите мъжки линии хармонично се съчетават с изисканата атмосфера. В някои от тези заведения дори сервират алкохолни напитки, така че можем да сравним подобни мъжки места със заведенията, но където жените не ви досаждат и можете спокойно да ги обсъдите, а и да се погрижите за външния си вид. Интериорът разбира се е основно в тъмни цветове с неутрални оттенъци. Мебелите са класически и най-често са изработени от тъмно дърво, а за допълване на интериора се добавят антични аксесоари.
Основни посетители
Никакви социални или възрастови ограничения не съществуват. Ако сте мъж, значи мястото ви е тук. Основните клиенти на тези места обаче са мъжете на възраст от 25 до 50 години. Тук се събират бизнесмени, творчески хора, както и младежите за които външния вид е особено важен. В основата на барбершоповете в действителност е идеята всеки мъж да си прекара добре в приятна компания, а същевременно с това да се погрижи за образ си. Уверяваме ви, че ако поне веднъж посетите подобно типично мъжко място, никога няма да се откажете от това.