Кралско бръснене: английска традиция за истински джентълмени

Повечето мъже при бръсненето залагат на традиционните електрически машинки, тъй като с тях им е по-лесно да се справят самостоятелно в домашни условия. Но дори и най-опитните съвременни устройства могат да предизвикат неприятни усещания и изненади, ако не внимавате с тях. Освен това, може да се получи раздразнение на кожата, сухота и излишна чувствителност.
Каква е историята на кралското бръснене?
Най-първият салон, който е предложил тази услуга е била бръснарницата в Англия, която е била открита през далечната 1805 година в един от най-модните райони по това време в Лондон, където джентълмените винаги са ценили грижата за себе си. Много скоро все повече мъже решават да се доверят на тази процедура.
След време и така очакваната слава за създателя на салона идва и той става основател на една от най-уважаваните по това време английски марки за мъжка козметика, която и да днес е на пазара и е привилегирована да доставя своите продукти дори до кралския дворец. Салонът, в който за пръв път се предлага тази услуга влиза и в книгата на Гинес, което е не по-малък успех.
Какво точно представлява така нареченото кралско бръснене?
Оформянето на брадата е един от най-актуалните днес трендове,имайки предвид факта че на истинските джентълмени просто им е омръзнало от този стил «унисекс», а именно брадата се смята за един от най-ярките признаци на мъжкото начало. Но само при едно условие тя ще изглежда безупречно –ако за нея се грижите правилно. Това може да бъде направено само от професионалните барбери в специализираните бръснарници.
Освен естетиката, тази процедура на влажно бръснене си има и много други положителни моменти:
• Кралското бръснене се смята за най-чистото и безопасно, като разбира се това важи само ако то се прави в професионален barbershop; • По време на процедурата се премахва горния слой от мъртви клетки и кожата става чиста, гладка и мека;
• Подобен начин на бръснене дава подмладяващ ефект, а това е важно и за мъжете;
• По време на кралското бръснене ще можете да се насладите и на истински масаж на лицето, като по този начин се подобрява циркулацията на кръвта;
• Лицето ви ще има здрав цвят, а кожата ще се овлажни и ще се насити с така важните микроелементи, които се съдържат в маслата и другите средства които се използват по време на бръсненето;
Тази процедура смело може да се нарече старинен ритуал, при който е важно да се спазват традициите и правилата за самото бръснене водят своето начало от преди повече от двеста години.
В началото е важно да се подготви кожата, а именно да се овлажни достатъчно, за да може да е мека и самата процедура да бъде лесна за провеждане, а и приятна за клиент. За целта се използват различни магически масла, които са изцяло от натурални ингредиенти.По този начин кожата се омекотява и се получава нещо като допълнителна защита по време на бръсненето, а и брадата става по-мека.
След като кожата е подготвена, на нея се нанасят специализиран продукт и самото кралско бръснене започва. Именно висококачествената мъжка козметика и професионализма на барбера е ключът към успеха и комфорта по време на процедурата. При бръсненето е важно кожата да не се опъва, за да не се нарани. То се прави в 2 етапа, а именно по растеж на космите и против. Продуктите, които ще се използват в бръснарницата по време на процедурата са по лична преценка на майстора, тоест в зависимост от типа и качествената на кожата.
След като процедурата приключи, бръснарят слага на лицето на клиента студен компрес, за да се отстранят лесно остатъците от пяната и крема за бръснене, както и да се успокои кожата. След това се нанася крем за овлажняване и подхранване, като същевременно с това се прави и масаж на лицето. По този начин се активизира кръвообращението, кожата се отпуска и усещането за умора изчезва.
Процедурата завършва с обработка на кожата на лицето със специални средства, които не съдържат спирт, който може да изсуши кожата. Кралското бръснене се избира от мъжете, които ценят и се стремят към безупречен външен вид, но и искат заедно с това да подчертаят своя статус. Само бръснарниците от най-висок ще могат да предложат на клиентите си най-доброто обслужване и качествена козметика за мъже.