Мъжки прически с бретон

Бретонът е способен коренно да промени външния ви вид, като например да открие формата на лицето ви или пък да скрие някои недостатъци. Именно затова тези прически се избират от мъжете, които се грижат за външния си вид.

Как да изберете форма?

Преди да се решите на тази промяна е важно да знаете, каква е формата на лицето ви:

  • Овална – на мъжете с тази форма ще им отива прав бретон или асиметричен;
  • Квадратна – направете избора си в полза на равните или асиметричните линии. По този начин ще смекчите формата на лицето ви и ще скриете този недостатък;
  • Кръгла – в този случай е добре да се откажете от правите форми и да направите избора си в полза на скосените линии;
  • Овална – филираният вариант за вас ще е най-добрия;
  • Триъгълно – в този случай ще ви отива прав бретон, но ако лицето ви е с форма на обърнат триъгълник, тогава ще е по-добре да се спрете на този настрани.

При оформянето можете да използвате ръцете си. Ако косата ви е мека и не искате да използвате гел, тогава можете да я оформите с малко количество лак или специален за целта спрей. Другият начин да направите това е с помощта на сешоар. С леки движения просто повдигнете бретона и го оформете на една страна или просто както ви харесва.

Ако искате да използвате свшоар при оформянето, тогава измийте косата си и при изсушаването направете това. По този начин ще можете по-лесно да оформите дори и непослушната коса по начина, който искате и според това, каква е формата на лицето ви. Също така можете предварително да нанесете малко количество гел, като го разпределите равномерно. Така бретонът ще държи формата си дори ако времето навън е лошо.

При желание от ваша страна можете да направите същото и с преса, особено ако вашата коса е много непослушна или пък е къдрава. В този случай този вариант ще ви е по-лесен. Използвайте специалните термоспрейове, за да защитите косата си от топлото въздействие и да не я изгорите.

Имайте предвид, че ако за първи път си правите бретон, тогава ви препоръчваме да се запасите с търпение, което важи още повече ако косата ви е непослушна. Добро решение е отначало да се доверите на професионален барбер, който да се погрижи за оформянето на косата ви, докато тя свикне сама да държи тази форма.