Мъжки прически с бретон

Бретонът е способен коренно да промени външният вид: да се открие формата на лицето или пък да се скрият недостатъците. Именно затова тези прически се избират и от мъжете, които се грижат за външния си вид.
Как да изберете форма?
Преди да се решите на тази промяна е важно да знаете, каква е формата на лицето ви:
Овална – на мъжете с тази форма ще им отива прав бретон или асиметричен;
Квадратна – направете избора си в полза на равните или асиметричните линии. По този начин ще смегчите формата на лицето ви и ще скриете този недостатък;
Кръгла – в този случай е добре да се откажете от правите форми и да направите избора си в полза на скосените линии;
Овална – филираният вариант за вас ще е най-добрия;
Триъгълно – в този случай ще ви отива прав бретон, но ако лицето ви е с форма на обърнат триъгълник, тогава ще е по-добре да се спрете на този настрани.
При оформянето можете да използвате ръцете си. Ако косата ви е мека и не искате да използвате гел, тогава можете да я оформите малко количество лак или специален за целта спрей. Другият начин да направите това е с помощта на сешоар. С леки движения просто повдигнете бретона и го оформете на една страна или просто, както ви харесва.
Ако искате при оформянето да използвате сешоар, тогава измийте косата си и при изсушаването направете това. По този начин ще можете по-лесно да оформите дори и непослушната коса по начин, който искате и според това, каква е формата на лицето ви. Също така можете предварително да нанесете малко количество гел, като го разпределите равномерно. Така бретонът ще държи формата си дори ако времето навън е лошо.
При желание от ваша страна можете да направите същото и с преса, особено ако вашата коса е много непослушна или пък е къдрава. В този случай този вариант ще ви е по-лесен. Използвайте специалните термоспрейове, за да защитите косата си от топлото въздействие и да не я изгорите.
Имайте предвид, че ако за първи път си правите бретон, тогава ви препоръчваме да се запасите с търпение, което важи още повече ако косата ви е непослушна. Добро решение е да се доверите в началото на професионален барбершоп, който да се погрижи за оформянето на косата ви, докато тя свикне сама да държи тази форма.