Мъжки стилизиращи помади за коса

Мъжки стилизиращи помади за коса
Съвременните мъже се грижат за външния си вид не по-малко от жените и в това няма нищо лошо. За тази цел те използват продукти, които са специално разработени за силния пол. Увеличен интерес към мъжките прически се забелязва в Европа и Америка още в средата на 50-60 години на миналия век, като именно тогава се възражда и използването на средствата като помади за коса.
Какво е това?
Това е стилизиращ продукт, които е разработен на основата на растителни и минерални масла, като той е предназначено за фиксиране на прическата, придаване на обем и блясък.
Различават се 2-а различни типа помади:
• На основата на Petrolatum;
• На водна основа.
При първата група освен тази съставка, влиза и вазелин, различни масла, а също така восък. Благодарение на Petrolatum-а в състава си помадите имат характерното за тях свойство пластичност, но за съжаление много трудно се измиват. За тази цел се използват специални шампоани за коса, като именно това е техния единствен недостатък.
Съвременни помади за коса с този състав са изключително популярни, тъй като се справят идеално със задачата си да фиксират прическата и да придадат на косата желаната форма. Именно затова те са предпочитани и в професионалните барбершопове, точно поради тези си качества и предимства в сравнение с другите сходни мъжки продукти на пазара.
За разлика от горния продукт, тези на водна основа нямат този недостатък като трудното измиване. Могат да се измият лесно с всеки шампоан и не се изисква специален за тази цел. Освен това те са универсални в използването си при всички типове коса, съхранявайки едновременно с това еластичността на всеки косъм. Недостатъкът тук е по-скоро по-високата цена на тези средства, тъй като се произвеждат доста по-трудно и това оскъпява крайния продукт. Другият минус на тези помади, които са на водна основа е това, че не са толкова издръжливи и при един лек дъжд, те могат лесно да се измият от косата ви. Как да направите правилния избор? И така, преди да решите да добавите към вашите стилизиращи средства именно това е важно да прецените сами дали именно то ще подхожда на вашия тип коса.
Те се различават по:
• Структура;
• Плътност;
• Гъстота;
• Дължина.
При използването и избора на тези средства е не по-малко важен цветът на коса ви. За мъжете със светла грива е по-добре да заложат на продуктите с матов завършек, ако не искат да постигнат ефекта на мазна и неизмита коса. Ако пък напротив имате твърда коса, тогава ще са ви необходими помадите с по-силна фиксация, докато ако е по-еластична, тогава в този случай можете да заложите на тези с по-лека или средна фиксация.
Как правилно да я нанасяте?
Начините, по които може да се използва стайлинга са различни и зависи от това, какъв ефект търсите вие и искате да създадете. Като цяло помадата за коса е идеално средство за фиксация на късата или средната по дължина коса. След използването на средството тя изглежда бляскава и поддържана, а самия продукт не се забелязва.
За да придадете обем е необходимо само да нанесете малко от вашата помада на пръстите си и да я разнесете равномерно в корените. Ако нанесете малко повече количество, тогава можете лесно да постигнете ефекта на мокра коса.
Както сами се убедихте днес, помадите за коса са наистина чудесен продукт, с който можете да се погрижите за стайлинга на косата ви и да придадете желаната форма на прическата ви. И не се страхувайте да експериментирате и да опитвате нови визии и фризури, а тези продукти само ще ви помогнат за тази цел.