Pompadour - брутален аристократизъм

Стилът Pompadour е характерен с обемната коса в средната част, която е леко загладена назад, докато в страни тя може да е обръсната или стилизирана назад. Огромната популярност на тази фризура идва заедно с легендата Елвис Пресли и до днес тя държи челно място в класациите.
Класически мъжки Pompadour
За да се създаде класическа прическа в този стил е важно да се спазват няколко основни правила. Косата в страничната част и на тила трябва да се подстриже, но не прекалено късо. За да се съхрани характерната дължина на тази прическа, косата трябва да се подстригва започвайки от бретона и стигайки до задната част. За класическия вариант е достатъчно страничните части и краищата на косата да се подстрижат, намалявайки дължината им и по този начин прическата ще държи лесно формата си. Горната част остава напротив по-дълга, като някои мъже предпочитат да я стилизират назад, докато други и придават повече обем.
Съвременни варианти на Pompadour
Ефектната и универсална прическа в стил Pompadour вдъхнови много от световните стилисти да експериментират смело с формите. Така например, за да се придаде повече бруталност на фризурата ви, може да се направи акцент в страничните части, обръсвайки по една лента от двете страни. Това се прави точно на границата между дългата и по-късата коса, за да изглежда естетически красиво. Тази прическа е универсална за всеки тип овал на лицето, както и за всеки тип коса. Възрастта също не е пречка, за да опитате този нов стил и имидж. Изключително важно правило тук е да има баланс между дължината на косата в отделните части, а това е задача само за истинските професионалисти.
Основни правила при създаването на идеалната прическа
Ако свикнете веднъж да поддържате тази прическа, тогава после няма да имате трудности с тази задача. Изключително важно условие тук е да се доверите само на професионален барбер, който знае какво прави.
• Ако искате да имате класически образ, тогава не трябва дължината на косата отзад и отстрани да е прекалено къса. Най-добрият вариант тук е да се скъси малко, но да се запази като цяло формата на подстрижка. Ако обичате по-смелите образи, тогава можете напротив да обръснете косата си от двете страни. Подобен имидж е много брутален и е подходящ за по-младите мъже;
• Ако имате брада, тогава ви съветваме да заложите на Pompadour с лек обем, което ще добави завършеност и хармоничност на образа ви; • Друг по-смел вариант е да придадете обем на средната част на косата ви и да я стилизирате назад;
Най-важната особеност на прическата Pompadour е нейната универсалност и възможност за различни вариации на самата фризура. Мъжете на всяка възраст могат смело да залагат на този вид прическа, но задължително имайте предвид следните особености. Ако лицето ви е кръгло, тогава заложете на повече обем в горната част. Бъдете смели и експериментирайте с вашата визия, а ние от Hear Hunters ще ви помогнем в тази задача!