Прическа Man bun за средна и дълга коса

Мифът за това, дългата коса не може в никакъв случай да бъде елемент от бруталния мъжки образ беше развеян завинаги с появата на мъжката прическа «Man bun». «Bun» в буквален превод от английски означа опашка, тоест пълното име на прическата се превежда като мъжка опашка. Трендът започва да навлиза масово дори и в звездните среди преди около 1 година и сега е на пика на популярността.


Днес вече не може да се каже, че опашката не е мъжка прическа, защото благодарение на тази тенденция тя се превръща в част от мъжката визия и много млади мъже избират именно тази прическа като допълнение към бруталния си образ. Подобен тренд успя да разруши за много малко време всички стереотипи около това дали един мъж може да си позволи да носи дълга коса или не. Този образ никога няма да остане без внимание и ще привлича към себе си женските погледи.
История
Подобно на «Top-knot» и тази прическа води своето начало от японските самураи, за които тя е била традиционна. Именно благодарение на нея шлемът им се е задържал по-добре на главата по време на битките. След известно време тя дори се превръща в начин да се покаже социалното положение и голяма част от мъжете в японските семейства са избирали нея, тъй като така те са се отличавали от нисшите слоеве на обществото. За несъответствие на прическата и статуса на японеца, той е можем да понесе жестоко наказание, като именно затова по-бедните не са си позволявали тази прическа.
Популярността на «man bun» днес може да се обясни много лесно с това, че тя изглежда оригинални и същевременно позволява на мъжете да се почувстват като истински „войни”, които се отличават с всичките качества присъщи им, като честност, мъжественост, великодушие и преданост. Заедно с всичко това, няма как да се пренебрегне и факта, че тя е изключително лесна за поддържане и удобна за носене.
Подобна прическа ще е идеална за тези от вас, които не са готови да се сбогуват с дългата коса и не искат кардинално да променят образа си. Ако се доверите на професионален барбер, тогава ще можете много бързо и вие да се почувствате в образа на истински самурай.
• Като за начало трябва да се подравни косата, за да изглежда поддържана;
• След това косата трябва да се измие, да се нанесе балсам или маска, която да омекоти косата;
• Следващият етап е хубавото сресване на косата и събирането и на висока опашка;
• За да фиксирате всичко можете да използвате пяна или мус;
Последно време се появиха много вариации на тази прическа - идеално равна или пък напротив леко разрошена. Особена бруталност към образа може да се добави, ако си пуснете и лека брада, която може да бъде оформена по различен начин при вашия барбер.
Звезден стил
Източник на вдъхновение несъмнено е станал барман от Бруклин, който активно е използвал тази прическа в образа си. От него започва всичко, като в началото хипстърите и музикантите основно са залагали на тази визия. Звездите, които отдават предпочитание на «Man bun» са Орландо Блум, Леонардо Ди Каприо, Джаред Лето, Крис Хемсворт и други.