Short-back – стил и класика в едно

Днес не съществуват табута или граници, когато говорим за оформяне на мъжката коса. Вариантите на прическите са множество, така че лесно ще можете да откриете своя стил и въпреки това, една от най-ценените подстрижки е именно short-back. Можем смело дори да я причислим към така наречената вечна класика, която никога няма да загуби своята актуалност.
На какъв типаж ще подхожда тази прическа
Тази подстрижка далеч няма да подхожда на всеки мъж, тъй като е важно да се съобразите с формата на лицето ви и физическите особености, както и стила. Имайки предвид тази неща, можем смело да препоръчаме прическата на мъжете с кръгло, квадратно или овално лице. Тя обаче не е подходяща за притежателите на слабо или дълго лице, тъй като още повече ще акцентира на това. Ако въпреки това се съмнявате да заложите ли на тази фризура или не, тогава съвета ни е да се обърнете към професионалните барбери, които ще ви помогнат с избора, съобразявайки се с всички ваши особености на стила. Всяка една подстрижка може да се адаптира под индивидуалните особености на мъжа, така че не бива нещо да ви спира, ако искате да експериментирате с визията си.
Особености на short-back
Въпреки че изначално тази прическа се е приемала само за младежка, тя ще подхожда идеално дори на тези от вас, които са над 40 години. Всичко това е възможно благодарение на нейната универсалност и това че няма да се налага да се съобразявате с вашия стил в облеклото. Short-back ще подходи идеално, както към спортната визия, така и към по-деловия образ.
Популярността на тази прическа се крие и в това, че няма да ви се налага да правите нещо особено за да я поддържате. Достатъчно е просто веднъж на няколко седмици да посещавате вашия барбер, който да я оформя.
Каква е техниката на подстригването
Използвайки в арсенала си машинка за подстригване и фризьорски ножици, професионалните барбери могат доста бързо да оформят вашата нова визия в стил short-back.
• Барбера започва поетапно да подстригва косата, започвайки първо от едната страна и преминавайки към другата, съобразявайки се с желанията на клиента и какво би му отивало;
• Финишният етап е филирането на косата;
Преди да се направи самата прическа е добре да се определи структурата на косата. Професионалистите препоръчвате подстригването да става само на суха коса. За притежателите на леко чуплива или права коса техниката си остава стандартната. Ако обаче косата ви е много къдрава, тогава ще трябва тя да се изправи, за да изглежда прическата естетически добре. Ако искате да имате и рисунка, тогава имайте предвид това че трябва предварително да предупредите вашия барбер. Тази прическа се харесва много и на звездите като Кристиано Роналдо, Дейвид Бекам, Арнолд Шварценегер, Брад Пит и други.